Skip to content Skip to footer

Medicover Szülészet

A Medicover közel negyed évszázadra visszatekintő múlttal rendelkezik a magánegészségügyi szolgáltatások területén. A csaknem három évtized alatt felhalmozott tapasztalat és tudás garantálja, hogy Ön biztos kezekben legyen. A Medicover Szülészeten családbarát alapelvekre épülő, kimagasló színvonalú szülészeti szolgáltatás nyújtását tűztük ki célul a szakmai irányelvek figyelembevételével. A szolgáltatást igénybe vevő pácienseinkről a várandósság kezdetétől fogva, a szülés minden szakaszában szakképzett orvosaink és szakdolgozóink gondoskodnak, hogy a kismamák csak az igazán fontos dolgokra koncentrálhassanak: születendő gyermekükre.

Életünk az egészség

A kismama és a baba igényeit tartjuk szem előtt: várandósgondozási tervünket elkötelezett, több évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosi és szülésznői csapatunk segítségével állítottuk össze.

Szülészetünkön a biztonság és a személyes tér garantált: szülészeti klinikánkon az újdonsült szülők exkluzív, meghitt és nyugodt környezetben élvezhetik ki a felejthetetlen első pillanatokat.

Újszülöttjéről szakképzett és elhivatott neonatológus szakorvosaink és csecsemőápolóink gondoskodnak, így biztos lehet benne, hogy gyermeke a legjobb kezekben van.

Nálunk otthon van a család

A többségében egyágyas, igény esetén kétágyas szobák intim és meghitt környezetet teremtenek, ezáltal zavartalan, nyugodt körülményeket biztosítva a család számára.

A modern, professzionálisan kialakított szülőszoba a kórházi ellátás biztonsága mellett az otthonszülés kényelmét, valamint egy támogató közeg kialakulását egyaránt biztosítják. Emellett a választott kísérőszemély aktívabb részvételét is lehetővé teszik.

A családbarát szülészeti ellátás részeként a várandósság és a szülés ideje alatt, továbbá a gyermekágyas időszakban az egészség megőrzésén túl fontosnak tartjuk az emberséges hozzáállást, a kismama számára szükséges segítség biztosítását is, hogy ez az életszakasz minden érintett számára egy boldog és felejthetetlen emlék maradjon.

Medicover Szülészet

Életre szóló első pillanatok

A Medicover Szülészeten Ön természetes szemléletű szülészeti gyakorlat keretein belül, egyéni igényeknek megfelelő szülési módok alkalmazásával, nyugodt körülmények között szülhet. A választott kísérő jelenléte fokozza a biztonságérzetet, mely a szülés menetére jótékonyan hat. Célunk, hogy a szülés biztonságosan, de a lehető legkevesebb beavatkozás mellett menjen végbe.

A szülést követően biztosítjuk a családnak az aranyórát: az újszülött azonnal az édesanya mellkasára kerül, amennyiben a baba és az anyuka állapota ezt lehetővé teszi.

A rooming-in ellátás keretében garantáljuk, hogy az anya és gyermeke egy szobában kerüljön elhelyezésre. A kezdetektől együtt töltött idő a szoptatási rutin kialakítását is elősegíti, hiszen az anyukának rögtön lehetősége van megfigyelnie kisbabája igényeit. A születést követő órákban a csecsemőknél ösztönös a mellre tapadás, így megtörténhet az első szoptatás. A helyes és fájdalommentes szoptatási technika kialakításában szakembereink segítik az anyukát.

Babakocsi

Válassza a Medicover Szülészetet, ahol felkészült szakembercsapatunk lépésről lépésre segíti és támogatja Önt és gyermekét az első szülész-nőgyógyász szakorvosi vizsgálattól kezdve a szülésfelkészítő konzultációkon át egészen a szülést követő napokig.

Szülészeti alapelveink

Szülészetünk megnyitását megelőzően számos kismamával, szülést már átélt édesanyával, szülész-nőgyógyász szakorvossal és szülésznővel konzultáltunk, illetve több online elérhető véleményt tanulmányoztunk, hogy a hozzánk érkező leendő anyukák és babáik részére a lehető legjobb szülészeti szolgáltatást alakíthassuk ki.

Engedjék meg, hogy az alábbiakban néhány olyan nyilvánosan megosztott esetből, rossz tapasztalatból idézzünk, amelyeket a kismamák máshol szereztek.

„Már jöttek a fájások, de az orvos még sehol. ... Hosszú telefonálgatás után egyszer csak zihálva megérkezett az orvosom. Szmokingban: látszott, hogy valahonnan idesietett. A tekintete félreérthetetlenül azt sugallta, bárhol szívesebben lenne most, mint itt.

„... amit végig hiányoltam, az az orvosom és a szülészeti csapat kedvessége, megnyugtatása, embersége volt. Nem kevés pénzt fizettem azért, hogy exkluzív és minőségi szolgáltatást kapjak, és úgy gondolom, ebbe nemcsak a pompás környezet, hanem az emberies hozzáállás, az emberszámba vétel is ugyanúgy hozzátartozik.

„... nem tájékoztattak a szülés előre látható lépéseiről, az esetleges kockázatokról, ha pedig kérdést próbáltam feltenni, lekezelő stílusban bántak velem. Koloncnak, tehernek éreztem magam, miközben végig a lányom egészségéért aggódtam.”

„... Három óra elteltével még mindig csak másfél ujjnyira voltam kitágulva, de nem izgultam, mert sokat olvastam/hallottam a témáról, tisztában voltam azzal, hogy kinek kevesebb, kinek több ideig tart, a császármetszésre pedig gondolni sem akartam. Az orvosom azonban egyre sűrűbben pillantgatott az órájára, ezzel rám is átragasztva az idegeskedést. Hallottam, ahogy az orra alatt odadünnyögi valakinek, hogy neki már lejárt a munkaideje, így is 18 órája bent vanRiadtan pillantottam a férjemre, amikor felénk fordult az orvos, és bejelentette, hogy császár lesz.”

A Medicover Szülészet alapelveit a kismamák tapasztalatait, félelmeit és véleményeit figyelembe véve dolgoztuk ki:

  • A Medicover Szülészetén a teljes szülőszobai team – élén a szülészeti team vezető szakorvossal – gondoskodik arról, hogy Ön a klinikánkon töltött teljes idő alatt biztonságban érezze magát, ezért nem kell sem orvost, sem szülésznőt választania. Nem függ egyetlen orvostól, hiszen a szülés egy komplex tudással rendelkező, felkészült szakmai csapat összehangolt munkájának eredménye.
  • Hazai és nemzetközi sztenderdeknek megfelelően kidolgozott szakmai protokolljaink garantálják Ön és születendő gyermeke biztonságát. Szolgáltatásainkat az Ön igényeit szem előtt tartva dolgoztuk ki.
  • A vizsgálatok során lehetősége van a szülőszobai team tagjaival előzetesen megismerkedni.
  • A Medicover Szülészetén minden esetben fókuszált, kipihent szülőszobai team áll az Ön rendelkezésére, melynek egyetlen feladata, hogy a szülés a lehető legtermészetesebb módon, a protokollok alapján, siettető beavatkozásoktól mentesen történjen. Önnek nem kell aggódnia, hogy választott orvosa a kellő időben rendelkezésére tud-e állni, ily módon a választott orvos intézménye is értelmét veszíti. Az Ön igényeinek megfelelő kiszolgálást a Medicover garantálja.

A Medicover Szülési Csomagok árai