Skip to content Skip to footer

Várandósgondozás a Medicoverben

A nemzetközi háttérrel és több mint két évtizedes hazai tapasztalattal rendelkező Medicover mindenki számára elérhetővé tette magas színvonalú várandósgondozási szolgáltatásait.

A Medicover Várandósgondozási Csomaggal rendelkező Ügyfeleinket a vizsgálatokat szervező esetmenedzsereink kiemelt figyelemmel kezelik. A csomag által tartalmazott szakorvosi, diagnosztikai és laborvizsgálatok mellett – egyedi igények esetén – további speciális vizsgálatokra is lehetőséget biztosítunk.

Terhességi ultrahang

A stabil intézményi háttér és a felkészült, elkötelezett szakemberek a garancia arra, hogy a kismamák és gyermekeik nálunk a lehető legjobb kezekben vannak: egészségükre és biztonságukra a szigorú szakmai előírások és a Medicover minőségi standardek alapján működő Medicover a biztosíték. Ügyfeleinkről a szülészeti és nőgyógyászati osztályunkon dolgozó, kifejezetten terhesgondozásra specializálódott szülész-nőgyógyász szakorvosaink mellett állandó szakértői csapat (többek között neonatológus orvosok, szülésznők, ápolók és csecsemőápolók) gondoskodnak.

Szakembereink a konzultációs alkalmak során folyamatos támogatást nyújtanak a kismamák számára, tanácsokkal és információkkal látva el őket a szülés várható folyamatával, az újszülöttellátással és a csecsemőápolással kapcsolatban.

Nincs két egyforma terhesség: több évtizedes tapasztalattal rendelkező, emberközpontú és megbízható szakértőink ennek ismeretében, elkötelezetten és felkészülten biztosítanak teljeskörű várandósgondozási ellátást Ügyfeleink részére exkluzív és nyugodt környezetben.

Szakértő kezekben az első perctől

A várandósgondozás egy komplex egészségügyi szolgáltatás, amely a védőnő, a háziorvos, a szülész-nőgyógyász szakorvos, a várandós választása esetén a szülésznő, valamint a várandós együttműködésén alapul. Az az ellátási folyamat, ami a várandósság megállapításától a szülés megindulásáig vagy a várandósság megszakadásáig tart. A terhesgondozás akkor kezdődik, amikor a szülész-nőgyógyász szakorvos az élő, méhen belüli várandósságot megállapítja, a rizikóbesorolást elvégzi és erről a várandós részére igazolást ad.

A terhesség megállapításához a várandósság első jelei (menstruáció elmaradása, mellek feszülése, reggeli rosszullétek, émelygés, illatokra való érzékenység, fáradtság) felismerését követően, valamint az otthon elvégzett gyorsteszt pozitív eredménye esetén szülész-nőgyógyász szakorvos felkeresése is szükséges. A szülész-nőgyógyász szakorvosi konzultáció során, alapos kikérdezést követően a szakorvos hüvelyi ultrahang segítségével megállapítja a várandósság tényét, valamint az embrió méretei és az utolsó menstruáció időpontja alapján megállapítja a magzat korát és a szülés várható időpontját.

A várandósság 40 hetes időtartamát 3 trimeszterre osztjuk. Minden trimeszternek megvannak az adott időszakra jellemző fiziológiai és lelki változásai, melyek a női testet felkészítik az anyaságra. Ezen változások és a magzat fejlődésének nyomon követése céljából várandósgondozás keretében, megadott időközönként szakorvosi, laboratóriumi, valamint terhességi ultrahangvizsgálatok elvégzése szükséges. Az 1-12. héten ajánlott az I. trimeszteri genetikai ultrahangvizsgálat elvégzése, mely a Down-szindróma szűrésére alkalmas. A 13-27. héten kerül sor a II. trimeszteri genetikai ultrahangvizsgálatra, ahol már látható a magzat testvonala, arc- és agykoponyája, valamint végtagjai. Magzati ultrahangvizsgálatot ezután még a 30-32. héten javasolt elvégeztetni.

Bízza magát tapasztalt és magasan képzett szakorvosainkra, akik türelemmel és készséggel segítik a baba egészséges fejlődését, valamint az anya egészségének megőrzését a várandósság teljes időtartama alatt.

Válassza a Medicover Várandósgondozást, ahol korszerű vizsgálatok és egy felkészült orvosi csapat gondoskodik Ön és családja egészségéről a gyermekáldás folyamatának első pillanatától az utolsóig.

A Medicover Várandósgondozási Csomagok árai

Ikerterhesség esetén egyedi árajánlattal állunk rendelkezésükre.

A II. és III. trimeszter külön is megvásárolható. Amennyiben egyedi ajánlatot szeretne, kérjük, jelentkezzen az alábbi elérhetőségen:

Részletfizetésre is lehetőséget biztosítunk. Az ezzel kapcsolatos további tudnivalókért kérjük, írjon a varandosgondozas@medicover.hu e-mail-címre.