Skip to content Skip to footer
gyermekágy blog borító 2
Készülődés a gyerekágyas időszakra (2. rész)
Cikkünk 2. részében Stanzel Panni szülésznő megosztja gondolatait a szoptatásról, a mozgásról és a látogatók fogadásáról a gyermekágyas időszakban.
gyermekágy blog borító
Készülődés a gyerekágyas időszakra (1. rész)
A várandósság alatt érthető módon rengeteg figyelmet kap a szülésre történő felkészülés, de érdemes elkezdeni a ráhangolódást a gyerekágyas időszakra is.
lelki készülődés a szülésre 2. rész borítókép
Lelki készülődés a szülésre és az anyaságra (2. rész)
Cikkünk 2. részében Stanzel Panni szülésznő megosztja gondolatait többek között a szoptatásról, a babával való kapcsolódásról és a szimbiózisról.
várandósság asztmásan borítókép
Várandósság asztmásan?
Asztma esetén nagyobb kárt okozhat a gyógyszerek elhagyása, mint azok tovább szedése a várandósság alatt is.
készüljünk lélekben 1. borítókép (2)
Lelki készülődés a szülésre és az anyaságra (1. rész)
Végtelen sok könyvet és cikket lehetne írni a szülésre való felkészülésről. Minden kismamát nagyon érdekel, hogy mi vár rá a szülőszobán, milyen lesz majd szülni, milyenek a fájások…
test változása várandósság során
Hogyan változik a női test a várandósság során?
Várandósság során számos változás megy végbe a kismama szervezetében, testében, melyek több szervrendszerre is kiterjednek.
Sportolás várandósan
Sportolás terhesség alatt – mit, mennyit, hogyan?
A sportolás a tudatos életmód elengedhetetlen eleme. Éppen emiatt a terhesség alatt is javasolt a kismama egészségének megőrzése, valamint egyéb jótékony hatásai miatt is.
VBAC
Mit kell tudni a VBAC-ről, avagy a császármetszés utáni hüvelyi szülésről?
Általános gyakorlat, hogyha valaki császármetszéssel hozza életre első vagy előző kisbabáját, a következő gyermeke is ily módon lát napvilágot. A VBAC-nek köszönhetően azonban ennek nem minden esetben kell így lennie.
Apás szülés
Társ a szülőszobában: az apás szülés előnyei
A kórházi csomag összeállítása mellett ma már az is egyre gyakrabban felmerülő téma, hogy a szülőszobában jelen legyen-e az apuka, vagy az, hogy egyáltalán jelen lehet-e az édesapa a szülésnél.
Szoptatás
Szoptatási tudnivalók
A szakértők nemzetközileg egyetértenek abban, hogy a baba egészséges fejlődéséhez az anyatejjel való táplálkozás járul hozzá a leginkább. Élő immunanyagot tartalmaz, amely segíti a csecsemő védekezőrendszerét, illetve tartalmaz minden szükséges…
Teherbeesés nehézségei
Teherbeesési nehézség – hogyan zárható ki a meddőség?
Vannak olyan esetek is, amikor a párnak hosszas, kitartó próbálkozások ellenére sem sikerül a fogantatás. Ilyen esetekben érdemes szakorvoshoz fordulni, laboratóriumi vizsgálatokat végezni, hiszen sok esetben könnyedén elhárítható a gátló…
Gyermekágyi depresszió
Ne féljünk beszélni a gyermekágyi depresszióról!
A kismamák több mint 10% tapasztal szülés után gyermekágyi depressziót (posztpartum depresszió). A probléma leegyszerűsítését mindenképpen elkerülendő, és komolyan kell venni a jelentkező tüneteket.
Inkontinencia várandósság alatt
Inkontinencia terhesség alatt
A várandósság időszaka a legtöbb kismama számára különleges, izgalmas periódus. Sajnos a magzat fejlődéséhez szükséges testi változások számos nehézséget okozhatnak.
Családbarát szülészet
Természetes szülés és családbarát ellátás a Medicover Szülészeten
Sokan a természetes szülést a hüvelyen keresztül történő szüléssel azonosítják, azonban az, hogy a szülés végül nem császármetszés lett, nem egyenlő a természetes szüléssel.
Hogyan kezelhető a várandósság alatti derékfájdalom?
Várandósság alatt megváltozik a testtartás és a baba növekedésével előre tolódik a súlypont, megnyúlnak és megfeszülnek a hasizmok, megváltozik a hormonműködés.
Terhesvitaminok
Terhesvitaminok: mikor és mit érdemes szedni?
A terhesvitaminok tartalmazzák mindazokat az ásványokat és vitaminokat, amikre a magzatnak az egészséges fejlődéshez szüksége lehet, emellett támogatják a kismama szervezetét is a várandósság alatt.
Terhességi cukorbetegség
Minden, amit a terhességi cukorbetegségről tudni kell
A terhességi diabétesz kialakulásának legfőbb oka, hogy a várandósság ideje alatt a lepényi hormonok miatt az édesanyának több inzulinra van szüksége.